services

Hva gjør vi?

Nor ønsker å bidra til å spre kunnskap, ideer og innsikter som kan inspirere oss alle til å leve det livet vi har potensiale til å leve – og å bidra til en bedre verden.

Vi utgir sakprosabøker som handler om selvutvikling, ledelse, livsstil – og andre temaer som kan inspirere lesere til å skape seg det livet de drømmer om.

Mange som vil utgi en bok ønsker å bli publisert på et tradisjonelt forlag. Det gir deg kredibilitet, og det gjør selve produksjonsprosessen enklere for deg som forfatter. Men baksiden er at du mister rettigheter til innholdet ditt og mesteparten av inntektene fra salget av boken din.

En annen mulighet er selvpublisering. Da beholder du rettigheter og inntekter selv, men du må også gjøre det aller meste av jobben selv. Det vil heller ikke gi deg som forfatter like mye kredibilitet.

Som forfatter på Nor vil du få det beste av begge verdener. Du vil beholde rettigheter og inntekter selv, OG du vil få hjelp med hele produksjonsprosessen. Vi jobber med bransjens beste fagpersoner og vil sørge for en bok av aller høyeste kvalitet.

Ved å samarbeide med Nor får du kredibilitet, en bok du kan være stolt av, hjelp med hele produksjonsprosessen, hjelp med markedsføring og samarbeidsavtaler med store aktører i bransjen når det gjelder salg og distribusjon.

-Vi håndplukker våre forfattere
-Vi trykker alle våre bøker i Norge
-Vi bruker kun miljøvennlig papir
-Vi jobber med de dyktigste fagpersonene i bransjen
-Vi er opptatt av bærekraft og samfunnsansvar

Ønsker du å bli vurdert utgitt på Nor, send oss en bokpresentasjon her.

You're in the right place.

Our Manifesto:

“del det du vet – verden venter på din bok.”

- tina holt

3 grunnpillarer i nor

Bærekraft

Bærekraft er svært viktig for oss i Nor, og vi har derfor valgt å bruke det mest miljøvennlige papiret tilgjengelig på markedet i bøkene våre.

les mer >

Samfunnsansvar

Samfunnsansvar er noe vi setter veldig høyt. Vi har derfor valgt ut noen tiltak som hjelper oss med å utgjøre en liten, men veldig viktig forskjell.

les mer >

Forfatteren i sentrum

Vi mener det er viktig å ta vare på forfatteren og hennes rettigheter. Derfor kombinerer vi det beste fra tradisjonell forlagsvirksomhet og selvpublisering.

les mer >

Vi bruker PaperWise til bøkene våre

PaperWise er et 100 % fornybart papir som reduserer klimaavtrykket vårt med 47 %. Som om ikke det var nok er transport og produksjon kompensert slik at hele verdikjeden blir klimanøytral. 
Papiret lages av landbruks- og planteavfallet som er igjen etter at bøndene har høstet inn avlingene sine. Vanligvis blir dette avfallet brent opp, men PaperWise har sett muligheten til å bruke dette som råstoff til papir og kartong. Slik blir samme stykke land brukt til både anskaffelse av mat og råstoff til papir, som jo i et økologisk perspektiv er både rasjonelt og logisk. Du kan lese mer om PaperWise her.

I tillegg til å bruke et så miljøvennlig papir, trykker vi alle bøkene på et svanemerket trykkeri i Norge.

NEXT →

bærekraft

Samfunnsansvar er noe vi i Nor setter veldig høyt og gjør flere konkrete tiltak for å utgjøre en liten, men viktig forskjell. 
PaperWise er et papir som hjelper oss å bidra til å redusere fattigdom. Ved vanlig landbruk får bøndene i India og Columbia økonomisk kompensasjon for omtrent 20 % av plantene sine, da 80 % regnes som avfall og brennes opp. Med PaperWise, derimot, blir dette avfallet brukt og bøndene får dermed økonomisk kompensasjon for 100 % av avlingene sine. Du kan lese mer om dette her.

I stedet for å gi de ansatte i Nor en fysisk julegave i år, valgte vi heller å donere til Stine Sofies Stiftelse. Stiftelsen er en organisasjon som jobber for å avdekke og forebygge vold og overgrep mot barn, og ivareta voldsutsatte barn.

NEXT →

samfunnsansvar

Vi syns det er viktig at forfatteren sitter igjen med det meste av overskuddet.

I et tradisjonelt forlag mister ofte forfatteren rettighetene til egen bok, og forlaget tar store biter av omsetningen. Dette synes vi i Nor er feil, vi mener at det er forfatteren som skal stå igjen som den store vinneren når man har kommet så langt som å publisere en bok. Derfor ønsker vi å tilby det beste av det du får av publisering med et forlag og selvpublisering. Dette er en unik måte å samarbeide på som du ikke vil finne hos andre. Vi velger altså å tilby all hjelp du måtte trenge gjennom produksjonsprosessen, som du også ville fått hos et tradisjonelt forlag. Når du har kommet så langt at boken skal publiseres får du det meste av overskuddet selv.

NEXT →

forfatteren i sentrum

møt teamet bak nor

FUN FACT: Smalltalk er noe av det vanskeligste jeg vet om. Syns det er mye lettere å snakke fag og være rådgiver for 100 damer en hel helg enn å snakke om været med et par ukjente mennesker i tre minutter. 

Nå som vi er helt i oppstarten av Nor gjør jeg veldig mye forskjellig, men målet fremover er at jeg skal ha fokus på strategi og utvikling, og fortsette med forfatterrådgiving og podcast. 
Det jeg jobber aller mest med nå er å lage gode prosesser, og å frigjøre mest mulig tid til å kunne ta godt vare på forfatterne vi jobber med, og å være en best mulig leder for teamet.

Tina

gründer & ceo

FUN FACT: Noen kaller meg en "crazy plantlady". Jeg liker å tro at det er fordi jeg har over 50 planter hjemme... Men det er nok fordi jeg gir dem navn og liker å snakke med dem.

For det meste arbeider jeg "bak sceneteppet" og organiserer prosjekter og lanseringer av kurs og eventer. De fleste dager kan du finne meg i innboksen. Der hjelper jeg kunder med tekniske utfordringer og svarer på de aller fleste spørsmål. 

silje

administrativ leder

FUN FACT: Jeg elsker eventyr og fantasy i alle former, har en diger kiste full av fantastiske kostymer og drømmer om å bo i en middelalderborg. Helst en med moderne oppvarming, jeg er nemlig en notorisk frysepinn.

Jeg gjør veldig mye forskjellig, men det meste handler om å skape godt innhold. Mye av jobben min består i å produsere og redigere tekster til bruk i alle mulige kanaler. Jeg er også ansvarlig for å booke forfattere og fagpersoner til spennende samtaler som jeg får lov til å holde inne på Forfatterprogrammet. 

vibeke

innholdsansvarlig

Har du det som skal til?

Siden vi jobber med sakprosabøker OG elsker tester, har vi laget en quiz som gir deg svaret på om du har det som skal til for å bli en sakprosaforfatter. 

la oss finne ut...

hvilken forfattertype er du?

ready to level up?

del det du vet

Har du et viktig budskap? Vi hjelper deg med å få det ut i en bra bok – sånn at du kan gi både deg selv og andre nye muligheter til et mer magisk liv. Vi utgir sakprosabøker som handler om selvutvikling, ledelse, livsstil – og andre temaer som kan inspirere lesere til å skape seg det livet de drømmer om.

CONNECT

elsewhere:

lytt til

podcasten

få masse inspirasjon på

facebook

Sjekk ut vår 

INSTA